• nuoripari-2 lasta

Barnfotografering

Ett litet barn är ofta mest samarbetsvilligt efter frukost eller efter att barnet sovit på dagen. Man behöver inte tänka så mycket på att skaffa skor och strumpor till små barn. Bara fötter fungerar bra, liksom lediga, invanda kläder. Man kan ta med klädbyten om man tror att klädbytandet i sig, inte irriterar barnet.

Bröllops- och förlovningsfotografering

Planera tidtabellen för er bröllopsdag i god tid! Kom helst och ta bilderna före själva ceremonin och fundera om ni vill ha foton i miljö eller studiobilder, eller både och. Ute finns det ju alltid risk att vädret sätter käppar i hjulet. Ofta bokar man studion som reserv. Kom gärna på förhand, tex flera veckor före och titta igenom modellerna här hos oss. Då kan vi slå fast beställningen samtidigt och kan satsa på att ta fina bilder, på själva bröllopsdagen. Om ni har med barn på antingen en eller flera foton brukar vi börja med det. Efter det är det bra om det finns skötare med åt barnen, för resten av fotograferingen.
Tänk på att också provkamningsdagen är ett bra alternativ för fotografering. Då är det inte så bråttom och man kan också välja tidpunkten mera fritt.

Familje- och gruppfotografering

På ett familjefoto passar vardagliga, bekväma kläder. Om man hittar en gemensam nämnare i klädvalet ger det harmoni åt bilden. Det viktigaste är ändå att man känner sig avspänd och positiv. Meddela i samband med bokningen om ni tar med husdjur!

Student- och konfirmationsfotografering

Boka tid till studentfotografering i god tid! Ta bilderna före själva studentdagen så får du koncentrera dig på festen när det gäller. Studentfoton tas oftast både med och utan mössa så akta dig för att platta till håret med mössan, i onödan.
Konfirmationsfotograferingen är numera ofta ett porträtt av tonåringen i den åldern. Allt som tidigare hörde till, som alba, bibel och ljus t.e.x är numera absolut inget måste. Inte ens blommor behövs, om man inte vill. Tidpunkten för fotograferingen är oftast någon annan än själva konfirmationsdagen.

Fotografering av djur

Ett husdjur är ofta en viktig familjemedlem. Du kan komma på fotografering, antingen tillsammans med ditt husdjur eller så tar du ett helt eget porträtt av djuret. Ta med egen rekvisita om du vill.

© Copyright - Foto Airaksinen